Кметът на район Централен“ Георги Стаменов и  зам.-кметът Пламен Панов

...
Кметът на район Централен“ Георги Стаменов и  зам.-кметът Пламен Панов
Коментари Харесай

С юбилейна изложба Снежана Фурнаджиева отбеляза своята 70-годишнина

Кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов и  зам.-кметът Пламен Панов ѝ връчиха ключ за нов дом на Дружеството на пловдивските художници

С юбилейна галерия в препълнените с посетители, другари и сътрудници, зали на изложба „ Аспект “, ръководителят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева отпразнува своята 70-годишнина. Заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов поздрави рожденичката от името на Кмета Здравко Димитров и екипа на отдел „ Култура “ и ѝ сервира голям хубав букет и приветствен адрес. Кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов ѝ връчи ключа за новия дом на Дружеството на пловдивските художници. В просторното помещение на бул. „ Цар Борис Трети Обединител “ №153 ще се провеждат изложения, ще се организират пленери и културни събития. Там своето място ще откри и графичната база на Дружеството.

В къса, само че прочувствена тирада, Снежана Фурнаджиева благодари на десетките посетители, пристигнали, с цел да видят творбите ѝ и да поднесат персонално поздравленията си за нейния празник.

„ Благодаря на Бог, че доближих тази възраст и всеки един ден е наслада и благополучие за мен. Не съм оповестила особено разкриване, тъй като човек стартира да се чуди, като слуша речите – за него или за някой различен приказват “, пошегува се ръководителят на Дружеството на пловдивските художници.

Тя акцентира, че картините, които са изложени са напълно нови и отразяват тематиките, които я вълнуват сега – българския дух, дамата, която основава живот, духовната връзка с Космоса и Бог и цветовете, които я вършат щастлива.

„ Честит рожден ден! Гордея се, че съм тук с Вас, гордея се, че съм Ваш съгражданин. Вие сте освен създател, само че и същински войник с идея. Една от аргументите Дружеството на пловдивските художници да има толкоз доста членове и да бъде интензивно, сте Вие. Бъдете здрава, все по този начин изобретателна и продължавайте да се борите по тази причина Дружеството да продължава да написа своята история “, обърна се към художничката заместник-кметът Пламен Панов.

„ Благодаря на Снежа, за това което е – създател, актьор, извънреден човек и огромен другар, който мисли и се бори за бъдещето. От името на регион „ Централен “, от мое име и от името на господин Панов ми позволете да предам този ключ за новия дом на Дружеството на пловдивските художници на бул. „ Цар Борис Трети Обединител “ №153 “, разгласи Георги Стаменов.

Снежана Фурнаджиева благодари за жеста.

„ Благодаря на господин Стаменов, който откликна на молбата ни и сподели човечност и чувство на началник, който знае по какъв начин да помогне на хората. Благодаря за поддръжката и на господин Панов, тъй като това е работата на политиците – да оказват помощ на хората и изкуството. В нито една ера изкуството не е живяло единствено – то постоянно е било подпомагано от хора като тях и от меценати. Не бива да забравяме, че изкуството е духовният врач на обществото “, означи разчувствана художничката.

После тя духна свещичките на мини торта с цифрите 70 под звуците на „ Любовен привет “ на Едуард Елгар – осъществяване, което известният цигулар маестро Мичо Димитров изсвири особено за нея.

До края на вечерта Снежана Фурнаджиева продължи да приема поздравления, цветя, дарове и благопожелания от многочислените посетители, които чакаха търпеливо на опашка, а залата мъчно побираше. Сред тях бяха още заместник-кметът на регион „ Централен “ Фиданка Кацарева, близкият ѝ другар Цвятко Сиромашки, който и подари особено написан от него роман, доста галеристи, поети, писатели и общественици.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР